Vaargebied

"In de noordelijke zeeën heb ik kleuren gezien
die bestaan alleen door het tekenen van de wind.
In de noordelijke zeeën heb ik de stilte gehoord
dat alleen bestaat vanwege het gefluister van het zand.
"

Vaargebied

We horen graag van jullie waar jullie heen willen en wat jullie in gedachten hebben voor jullie zeilvakantie. Dit geeft ons de mogelijkheid om de tour samen met jou zo te organiseren dat deze op alle mogelijke manieren aan jouw verwachtingen voldoet. De enige beperking hierin is dat wind en weer het moeten toelaten. Maar ook dan is er altijd een alternatief dat net zo mooi, leuk, actief, verrassend of relaxed is als je zelf wilt.


Waddenzee

Waddenzee Dit unieke natuurgebied, sinds 2019 UNESCO Werelderfgoed, kent een eigen dynamiek. Wad ontstaat in het spel tussen wind en getij en kan daardoor niet geforceerd worden. Wie hier wil zeilen, moet rekening houden met het onverwachte. En juist in deze dynamiek is de Hollandia op zijn best. Het schip en haar bemanning worden onderdeel van het spel.

De mogelijkheden van dit gebied zijn eindeloos; wilde natuur, de mooie eilanden met hun pittoreske dorpen, prachtige zonsondergangen... En voor wie echt rust zoekt is er ook de mogelijkheid om het schip te laten droogvallen op een zandbank of een nacht voor anker liggen.

Waddenzee


Friese meren

Vroeger waren de binnen wateren van Friesland de belangrijkste verbindingen in Friesland, belangrijker dan de wegen die in de winter vaak onverhard en onbegaanbaar waren. Daarom is dit "waternetwerk" zo uitgebreid en kunnen zoveel dorpen en steden over het water worden bereikt. Varen door Friesland heeft zijn eigen karakter. Doordat de waterweg vrij smal is en er veel historische dorpen zijn, kun je tijdens de tocht volop genieten van het gevarieerde uitzicht. Bovendien het is een uitdaging om hier zoveel mogelijk te zeilen.

Friesland heeft veel mooie plekken waar je jouw vrije tijd kunt doorbrengen: in een mooi dorp, op een steiger in the middle of nowhere, op een onbewoond eiland of voor anker.

Friesland


IJsselmeer

Na de sluiting van de Afsluitdijk werd de Zuiderzee het IJsselmeer. Sinds de sluiting is er zoet water in het IJsselmeer. Maar de sporen van de Zuiderzee zijn nog niet verdwenen. De havensteden aan het IJsselmeer ademen nog de sfeer van toen en zijn een bezoek meer dan waard. Door de sluiting ontstond ook een uitgebreid watersportgebied dat voor ieder wat wils biedt.

Ijsselmeer