De Hollandia

De Hollandia

De Hollandia is in 1901 gebouwd als zeilend vrachtschip, in 1973 omgebouwd tot een traditioneel zeilschip voor passagiers. Na verschillende renovaties kunnen we zonder twijfel zeggen dat de Hollandia een van de meest elegante schepen is waarop je kunt zeilen.

Dankzij het ontwerp, de relatief geringe diepgang en de vaareigenschappen die jaar na jaar zijn verbeterd, is de Hollandia uitstekend uitgerust voor een prachtig avontuur, vooral op de Waddenzee, die ongelooflijke zee die ons als een magneet aantrekt.

De Hollandia

Met betrekking tot de ruimte die onze gasten hebben voor hun verblijf aan boord, kunnen we met trots zeggen dat alle mensen waarmee we hebben gevaren zich thuis hebben gevoeld. Het zeilschip heeft 6 hutten voor in het totaal 16 personen, 2 toiletten, 1 ruime douche en een grote ruimte om te koken en te genieten in gezelschap van je familie en vrienden

Het vaarseizoen met gasten begint in april en eindigt in oktober. We zouden graag langer willen, maar het weer maakt het niet aangenaam.

Voor en na het normale seizoen concurreren en genieten we met collega's in verschillende wedstrijden, zoals "Slag in de Rondte", "Beurtveer", "Pieperrace" of "Waddenrace"; waar we de grenzen van het schip en ons uithoudingsvermogen testen tijdens non-stop zeilreizen. De rest van het jaar zetten we ons in om het schip klaar te maken voor het volgende seizoen: repaties, vernieuwen, schilderen, verbeteringen aanbrengen ... En natuurlijk genieten van een welverdiende rust.

De bemanning

Evelien Prins Hallo! Mijn naam is Evelien en ik ben jouw kapitein en gastvrouw aan boord. Degenen onder jullie die mij al kennen weten van mijn passie voor zeilen, wind en water.

Het begon allemaal toen ik op zoek was naar een verandering in mijn leven na mijn afstuderen als goudsmid. Dit was in 1996; toen ben ik gaan zeilen als matroos op verschillende schepen, en heb mijn passie ontdekt. De weg van hier naar kapitein was voor mij kort. Na het behalen van de benodigde diploma's had ik mijn vaarbewijs in handen en na een jaar als kapitein op de "Vrouwe Johanna" te hebben gevaren twijfelde ik er niet aan dat dit mijn manier van leven zou worden. Zo kwam het dat in 2000, toen ik hoorde dat de Hollandia te koop was, geen moment twijfelde en in het diepe sprong, in dit geval de zee.

De bemanning Sindsdien is er meer dan twintig jaar verstreken, waarin ik mijn verlangen om elke dag te zeilen steeds meer voed en probeer deze passie over te brengen op alle mensen met wie ik de eer heb gehad om te zeilen. Misschien is me dat gelukt, maar dat is niet aan mij om te zeggen...

Werken op het schip is voor één persoon niet eenvoudig. Daarom hebben we een matroos aan boord die de manoeuvres en navigatie aan dek begeleidt. De gasten instructies geeft en ervoor zorgt dat het werk veilig wordt gedaan. Hij of zij is de handen en ogen van de kapitein op het voordek en, zij zijn de studenten van de beste zeilschool die er kan zijn: de zee. Als kapiteins beschouwen wij het als onze taak om de matrozen de kans te geven om te leren en ervaring op te doen om kapitein te worden. Met het oog hierop is de Hollandia een goed trainingsschip, praktisch en wendbaar, met een kapitein die in staat is het roer over te dragen.

De bemanning En jij? Het klinkt misschien gek voor je, maar als je eenmaal aan boord bent, maak je ook deel uit van de bemanning. Het overbrengen van de magie van zeilen is onze grootste zorg, en wat is een betere manier om dit te bereiken dan om je te laten deelnemen aan wat er op de Hollandia gebeurt vanaf het moment dat we de haven verlaten. Al onze kennis staat tot jouw beschikking in het geval dat je actief mee wilt doen aan dit avontuur, maar natuurlijk, als je gewoon wilt ontspannen en genieten, zullen we jouw reis graag tot een plezierige reis maken.

Vanzelfsprekend zijn ook kinderen of mensen met een lichte beperking welkom aan boord. Als je ons van tevoren informeert, kunnen we het schip voorbereiden om hun verblijf zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.